menu

Scholen en verenigingen

Een goed verhaal draagt ver

MAATSCHAPPELIJKE THEMA’S GEMIXT MET TOFFE IDEEËN
BASIS- & VOORTGEZET ONDERWIJS
ERVARINGSVERHALEN
SERIOUS & FUN

We komen graag langs op scholen en vereningen om voorlichting en workshops te geven over onderwerpen die jongeren bezighouden. Bijvoorbeeld social media, privacy, erbij horen, vrienden maken, middelengebruik. Zo kunnen wij onze kennis en ervaring delen op een plek waar de jongeren zich veilig voelen. Naast ons vaste aanbod verzorgen we ook maatwerk. Helemaal afgestemd op jouw vraag.

Voorlichting

We maken gebruik van 21-eeuwse vaardigheden en nieuwe media in combinatie met aansprekende rolmodellen en influencers. Dit kan een docent zijn, maar bijvoorbeeld ook een voetbaltrainer of een rapper. Zolang zij hun boodschap maar aanpassen aan het thema. De wijze waarop kan ons niet vernieuwend genoeg zijn. We vinden het vooral belangrijk dat deze blijft hangen! Meer weten? Mail ons!

Influencers

Wij geloven in een gemeenschappelijke boodschap op een hedendaagse manier. Denk aan taallessen door rappers of kunstgeschiedenis door graffiti artiesten. Kunst, sport & cultuur als middel om met maatschappelijke thema’s aan de slag te gaan.

Graffiti workshop jongerenwerk Cordaad

Talentontwikkeling

In ons jongerencentrum Odeon krijg je de ruimte om je talenten te ontdekken, je uit te leven en te delen met elkaar. Samen in de studio muziek componeren, zingen, theater spelen, dansen, houtbewerken, graffiti spuiten, taarten bakken. Noem maar op. Waar het kan en iets toevoegt nodigen we vakmensen uit om te helpen.

Verenigingen

Binnen Veldhoven hebben we een goed contact met meerdere verenigingen. En daar werken we graag mee samen! Kennis en kunde combineren om jongeren doeltreffend te bereiken. Ook komen we graag op bezoek in het kader van preventie. We maken een praatje met jongeren, kijken wat er speelt, laten weten dat we er zijn. Als er dan echt iets is weten ze ons te vinden.

Samenwerking met verschillende verenigingen is zeer belangrijk voor het jongerenwerk. Heb je interesse of wil je er meer over weten? Mail ons gerust!

Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren