menu

Preventie

Be the change you want to see

Op straat, school, waar jongeren zijn
Serious & fun
Evidence based
Voorlichting en training

Als jongere groei je op in een wereld vol impulsen. Je staat altijd “aan”. Hoe ga je daarmee om? Hoe maak je als jongere slimme keuzes in vriendschappen, seks, drugs, social media, gaming, privacy en meer? Dat kan best lastig zijn. Zeker als je omgeving iets anders wil dan jij.

Zelf keuzes maken

Daarom praten we met jongeren over onderwerpen die lastig kunnen zijn. Eerlijk en laagdrempelig, met alle nadelen en voordelen. Zodat ze goed geïnformeerd zelf een (nieuwe) keuze kunnen maken.

360-graden benadering

We werken op verschillende manieren: met persoonlijke gesprekken, laagdrempelig contact op locatie, via activiteiten en inloopgroepen, voorlichting, training en coachingstrajecten. Omdat een boodschap het beste blijft hangen wanneer deze van meerdere kanten komt. Daarom vind je ons op straat, bij verenigingen, online, in het jongerencentrum en op school. En werken we bij voorkeur samen met mensen die dicht bij de jongeren staan.

Voorlichting

Verwacht geen saaie lessen of presentaties maar veel interactie. Sprekende voorbeelden, filmpjes, spannende spellen of uitdagende materialen. We delen onze ideeën en ervaringen maar halen er ook deskundigen bij die veel weten over bijvoorbeeld gezondheid, social media, pesten.

Meidengroepen

Laagdrempelig en vertrouwd. Leuke dingen doen met meiden onder elkaar. Tussendoor praten we over o.a.: erbij horen, relaties, vriendschappen, social media. Deze groep heet de Powergirlz en is in jongerencentrum Odeon. Op het Sondervick College geven we de training Meidenvenijn over rollen die meisjes spelen en het treiteren en pesten onderling. Meer weten? Neem dan contact op met Fatima.


oproep

Oproep (dit blokje moet afbeelding worden)

Wil je jouw ervaringen delen met anderen?
Of ken je iemand die zijn of haar verhaal wil vertellen?
Laat het ons weten.
We werken graag samen met ervaringsdeskundigen en influencers.


Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren