menu

In de wijk

We spreken de taal

Jongerenwerk doe je niet op kantoor. We bewegen daar waar de jongeren zijn. Op straat, op school, in parken, online. We maken contact, een praatje en leren zo iemand beter kennen. Als er dan iets is stappen jongeren ook gemakkelijker op ons af. En andersom.

Overlast

Soms hebben mensen in een buurt last van jongeren. Hoewel we er eigenlijk niet zijn om overlast op te lossen, denken we wel mee. We gaan in gesprek met jongeren en kijken wat er aan de hand is. Waar nodig betrekken we buurtbewoners of schakelen onze contacten bij gemeente en politie in.

Wat zit erachter?

Overlast heeft een reden. Daar zoeken we als jongerenwerkers naar. Het verhaal achter het verhaal. Is het verveling, dan kijken we samen met de jongeren naar een zinvolle invulling van de vrije tijd. Of nodigen we de groep uit in ons jongerencentrum. Maar misschien heeft iemand meer baat bij coaching of hulp van een zorgverlener. Jongerenwerk is maatwerk.

Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren